informacije, najave, akcije, radovi u toku...

uskoro: ugradnja sobnih vrata
Početak bloga!


Geodet iskolčio objekt

28.02.2006., utorak

Danas je napokon geodet izašao na teren i iskolčio budući objekt. Sad tek vidim i "osjećam" prave dimenzije svoje buduće kuće. Premda je manje više svima jasno kako iskolčenje izgleda u stvarnosti ipak prilažem nekoliko sličica...

oznaka točke objektaOznaka jedne točke objekta. Zbog relativno razvedenog tlocrta moje buduće kuće geodet je zabio čak 12 ovakvih kolaca!
spremište za alatI izvođač se već naselio. Jučer dok sam bio na poslu izvođač je montirao svoje spremište za alat. To je ova koliba u desnom dijelu slike.
pogledOvo je pogled s naše parcele na jugozapadni dio Zagreba. Još samo poneki dan naša parcela će biti uredna. Ako vrijeme posluži, već krajem tjedna stiže bager!


Potraga za geodetom

23.02.2006., četvrtak

Ovih sam dana tražio geodeta koji treba iskolčiti budući objekt. Zanimljivo je bilo čuti njihove cijene koje su bile u rasponu 1500 - 4000 kn. Nazvao sam ih dvadesetak i trudio se naći nekog koji je bliže lokaciji gradnje jer ima logike da bi taj trebao biti jeftiniji, npr. jer već ima katastarske podatke moje čestice.
I ovdje se pokazalo koliko je u hrvatskoj sve neodređeno. Za isti posao neki traže 1500 a neki i do 4000 kn?? Bilo je čak i onih koji su puno filozofirali i nisu uopće htjeli razgovarati o iznosu bez da vide papire, a znaju da se radi o obiteljskoj kući - no to je ostao njihov problem, takve sam odmah prekrižio. Kod takvih treba čitati između redova: žele procijeniti koliko vrijedi kuća pa će i oni svoje "oderati" u skladu s tim. Poruka za one koji će isto morati proči ovu fazu: ne dozvolite da vas "žene".

Odluka je pala...

Nakon što se krug suzio na njih 3 otišao sam kod onih koji su mi rekli najpovoljniju cijenu (a što drugo?). Na kraju smo se dogovorili za 2000 kn a to uključuje iskolčenje na terenu i elaborat iskolčenja koji je potrebno imati u slučaju da na gradilište dođe inspekcija. Možda sam i mogao proći jeftinije, bez da sam tražio taj elaborat, ali dobro ga je imati a cijena bez njega i ne bi bila bitno niža.
Na cijenu još utiče, da li geodet na lokaciji parcele ima "mrežu" - što god da to točno značilo.
Sad čekam da izađe na teren a to bi trebalo biti sutra ili prekostura, ovisi naravno i o vremenu. Tada ću ako bude sve ok i priložiti koju fotografiju.


Pozdrav!

20.02.2006., ponedjeljak

Uskoro ćemo početi graditi obiteljsku kuću.
Ovaj blog je tu za sve naše prijatelje koje zanima kako napreduje gradnja ali i pomoć za sve zainteresirane koji će se upustiti u tu avanturu. Nastojati ću prikazati sve faze gradnje i to popratiti s obiljem fotografija. Vaši komentari ili pitanja su dobrodošli!

Zašto se blog zove a24e?

Prije nego smo se odlučili za ovu kuću koju ćemo graditi, žena i ja smo nacrtali 23 razna projekta a ovo je bio 24. koji je doživio nekoliko izmjena pa je ovo E varijanta! Od svih tih projekata tek nekoliko ih je doživjelo zrelost dok su neki ostali samo na ponekoj prostoriji i bili odmah odbačeni. Uglavnom, iz svakog imalo uspjelog projekta zadržali smo ono što nam se svidjelo.
Koristili smo jedan od najmoćnijih alata za arhitekturu kojem je crtanje u 3D primaran oblik unosa. Ne, nismo koristili Autocad!
Kad smo napokon bili zadovoljni predali smo to u ruke arhitektici da sve "uglazbi" i dobili lokacijsku pa zatim i građevinsku dozvolu.




Zagreb danas


Zagreb sutra